Chemical Inactivation of Swine Vesicular Disease Virus

The effects of diverse chemical formulations and disinfectants at known concentrations were observed for their virucidal activity against the Hong Kong strain of swine vesicular disease virus. During an exposure period of up to 30min at 25°C, only 5 of the 13 compounds tested completely inactivated...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:British veterinary journal 1975-05, Vol.131 (3), p.317-323
Hauptverfasser: Blackwell, J.H., Graves, J.H., McKercher, P.D.
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Beschreibung
Zusammenfassung:The effects of diverse chemical formulations and disinfectants at known concentrations were observed for their virucidal activity against the Hong Kong strain of swine vesicular disease virus. During an exposure period of up to 30min at 25°C, only 5 of the 13 compounds tested completely inactivated the virus. Of these five, only sodium hydroxide, sodium hypochlorite and formaldehyde inactivated the virus in less than 2min under the test conditions. On observa les effets de diverses formulations et désinfections en concentrations comnues pour leur activité virucidale contre le virus de la maladie vésiculeuse du porc de Hong Kong. Pendant une période d’exposition allant jusqu’à 30min. à 25°C, 5 des 13 composés mis à l’épreuve seulement neutralisèrent complètement le virus. Parmi ces cinq composés, seuls l’hydroxyde de sodium, l’hypochlorite de sodium et la formaldéhyde neutralisèrent le virus en moins de 2min dans des conditions contrôlées. Desinfektionsmittel verschiedener chemischer Zusammensetzung wurden bei bekannter Konzentration, hinsichtlich ihrer virustötenden Wirkung auf Hongkongslamm des Erregers der bei Schweinen auftretenden Blasenkrankheit untersucht. Nur 5 der untersuchten 13 Präparate hatten mit einer Exponierung bis zu 30 Minuten bei 25°C. eine komplette lähmende Wirkung auf das Virus, und nur Natriumhydroxid, Natriumhypochloride und Formaldehyd inaktivierten unter der Versuchsanordnung das Virus in weniger als zwei Minuten. Se oberservaron los efectos de varias fórmulas químicas y desinfecciones a concentraciones conocidas en cuanto a su actividad virucida contra la cepa Hong Kong del virus de la enfermedad vesicular del cerdo. Durante un período de exposición de hasta 30 minutos a 25°C, solamente 5 de los 13 compuestos probados inactivaron el virus por completo. De estos cinco, solamente el hidróxido sódico, hipoclorito sódico y formaldehido inactivaron el virus en menos de 2 minutos bajo las condiciones de la prueba.
ISSN:0007-1935
DOI:10.1016/S0007-1935(17)35288-0