Notes on distribution, propagation, and products of Borassus palms (Arecaceae)

The palmyra, or toddy, palm (Borassus flabellifer L., Arecaceae) grows wild from the Persian Gulf to the Cambodian-Vietnamese border; is commonly cultivated in India, Southeast Asia, Malaysia and occasionally in other warm regions including Hawaii and southern Florida, where there are also a number...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Economic botany 1988-07, Vol.42 (3), p.420-441
1. Verfasser: Morton, J.F
Format: Artikel
Sprache:eng
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Beschreibung
Zusammenfassung:The palmyra, or toddy, palm (Borassus flabellifer L., Arecaceae) grows wild from the Persian Gulf to the Cambodian-Vietnamese border; is commonly cultivated in India, Southeast Asia, Malaysia and occasionally in other warm regions including Hawaii and southern Florida, where there are also a number of specimens of the similar B. aethiopum Mart. In addition to the sweet sap from the inflorescence and the many products of the leaves, trunk and underground seedlings, a thin orange pulp coating the fibers of the mature fruit is consumed fresh or dried as a paste. The large seeds, when immature, before the shell hardens, contain jelly-like kernels esteemed for food. These kernels, whole or sliced and canned in thin, clear sirup, are being exported from Thailand and are appearing in Asiatic markets across the United States. Mature kernels are hard as ivory. A number of Borassus palms have succumbed to lethal-yellowing disease in Florida. /// Die Palmyra, oder Toddy, Palme (Borassus flabellifer L., Arecaceae), wächst wild vom persischen Golf bis zur Cambodischen-Vietnamisischen Grenze; sie ist gewöhnlich in Indien, Sudost Asien, und Malaya kultiviert. Doch manchmal auch in anderen warmen Regionen wie Hawaii und auch süd Florida, wo es auch eine Anzahl von ähnlichen Speciments die B. aethiopum Mart. gibt. Zusätzlich zu dem süssen Saft von der Blüte und den vielen Produkten von den Blättern, Stamm, und untergrund Setzlingen, ist eine dünne orangefarbe Schichte, die reife Frucht übersicht und wird entweder getrocknet oder frisch als Paste genossen. Die grossen Samen enthalten Gelatine ähnliche Kerne, geniessbar bevor die Schale hart wird. Diese Kerne, ganz oder geschnitten werden in Dosen im Klaren Sirup nach Thailand exportiert und sind in den Vereinigte Staaten am Asiatischen Markt erhältlich. Ausgewachsene Kerne sind hart wie Elfinbein. Eine Auswahl von Borassus Palmen sind in Florida einer Tödlichen-gelben Krankheit zum Opfer gefallen.
ISSN:0013-0001
1874-9364
DOI:10.1007/BF02860166