Process and use for enhancing the umami taste of chocolate or cocoa products
Food additives comprise: (a) glutamic acid; (b) at least one nucleotide or its alkali- and/or alkaline earth salts; optionally (c) flavorings comprising purines, polyphenols, 2-acetyl pyrazine, 3-methylbutanol, 2-phenyl ethyl acetate and/or trimethylpyrazine; (d) salt, (e) sweeteners and/or (f) acid...
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Format: | Patent |
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Zusammenfassung: | Food additives comprise: (a) glutamic acid; (b) at least one nucleotide or its alkali- and/or alkaline earth salts; optionally (c) flavorings comprising purines, polyphenols, 2-acetyl pyrazine, 3-methylbutanol, 2-phenyl ethyl acetate and/or trimethylpyrazine; (d) salt, (e) sweeteners and/or (f) acidifying agent. Independent claims are also included for: (1) food stuffs containing the food additives; and (2) enhancing the umami taste of chocolate or cocoa-based products, comprising adding 0.01-1 wt.% mixture of above mentioned components.
Vorgeschlagen werden Nahrungsmittelzusatzstoffe, enthaltend
(a) Glutaminsäure und
(b) wenigstens ein Nukleotid oder dessen Alkali- und/oder Erdalkalisalze sowie gegebenenfalls
(c) Aromastoffe ausgewählt aus der Gruppe, die gebildet wird von Purinen, Polyphenolen, 2-Acetylpyrazin, 3-Methylbutanol, 2-Phenylethylacetat, Trimethylpyrazin sowie deren Mischungen,
(d) Speisesalz,
(e) Süßstoffe und/oder
(f) Säuerungsmittel. |
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