Process and use for enhancing the umami taste of chocolate or cocoa products

Food additives comprise: (a) glutamic acid; (b) at least one nucleotide or its alkali- and/or alkaline earth salts; optionally (c) flavorings comprising purines, polyphenols, 2-acetyl pyrazine, 3-methylbutanol, 2-phenyl ethyl acetate and/or trimethylpyrazine; (d) salt, (e) sweeteners and/or (f) acid...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Hauptverfasser: KESSENICH, BERND, FISCHER, CHRISTOF, PESCHKE, SIMONE, NEMBACH, OLIVER
Format: Patent
Sprache:eng ; fre ; ger
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Beschreibung
Zusammenfassung:Food additives comprise: (a) glutamic acid; (b) at least one nucleotide or its alkali- and/or alkaline earth salts; optionally (c) flavorings comprising purines, polyphenols, 2-acetyl pyrazine, 3-methylbutanol, 2-phenyl ethyl acetate and/or trimethylpyrazine; (d) salt, (e) sweeteners and/or (f) acidifying agent. Independent claims are also included for: (1) food stuffs containing the food additives; and (2) enhancing the umami taste of chocolate or cocoa-based products, comprising adding 0.01-1 wt.% mixture of above mentioned components. Vorgeschlagen werden Nahrungsmittelzusatzstoffe, enthaltend (a) Glutaminsäure und (b) wenigstens ein Nukleotid oder dessen Alkali- und/oder Erdalkalisalze sowie gegebenenfalls (c) Aromastoffe ausgewählt aus der Gruppe, die gebildet wird von Purinen, Polyphenolen, 2-Acetylpyrazin, 3-Methylbutanol, 2-Phenylethylacetat, Trimethylpyrazin sowie deren Mischungen, (d) Speisesalz, (e) Süßstoffe und/oder (f) Säuerungsmittel.