Ultrasonic scanning method for objective assessment of pork meat quality
A non-invasive process assesses the quality of pork meat on both living and dead animals. The process employs an ultrasonic A-scan to determine the relative thickness of different animal tissues especially muscle, fat and skin. The process is based upon the demonstrable relationship between the skin...
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Format: | Patent |
Sprache: | eng ; ger |
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Zusammenfassung: | A non-invasive process assesses the quality of pork meat on both living and dead animals. The process employs an ultrasonic A-scan to determine the relative thickness of different animal tissues especially muscle, fat and skin. The process is based upon the demonstrable relationship between the skin muscle, body inner muscles and fat in the abdominal zone. The ultra-scan is conducted in the frequency range between 2 and 6 MHz.
Die Erfindung betrifft ein Verfahren zur Erfassung und objektiven Beurteilung qualitativer und quantitativer Merkmale an lebenden Schweinen und an Schlachtkörpern, insbesondere bei der Ermittlung von Muskel- und Fettanteilen im Teilstück Bauch beim Schwein. DOLLAR A Der Erfindung liegt die Aufgabe zugrunde, über ein entwickeltes nicht invasives Meß- und Auswerteverfahren unter Nutzung eines Ultraschall-A-Scan-Gerätes Schichtdicken meßtechnisch zu ermitteln, die die gewebliche Ausbildung des Hautmuskels (Musculus cutaneus trunci) charakterisieren. DOLLAR A Der erfindungsgemäße Verfahrensansatz begründet sich in dem ermittelten engen Zusammenhang zwischen der geweblichen Ausbildung des Hautmuskels und dem Muskel- und Fettanteil im Teilstück Bauch. |
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