Riser pipe machine for preparing hot drinks such as coffee, has riser pipe whose end is positioned such that amount of condensed liquid droplets in upward pressed liquid vapor is reduced, while heating liquid emerging from container
The machine (1) has a liquid container (2) that stores liquid (F) preferably water which is heated by external heat source (H) or by integrated heat source. The overpressure caused from liquid container through the riser to top is pressed by heating liquid emerging from liquid container. The end (3a...
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Format: | Patent |
Sprache: | eng ; ger |
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Zusammenfassung: | The machine (1) has a liquid container (2) that stores liquid (F) preferably water which is heated by external heat source (H) or by integrated heat source. The overpressure caused from liquid container through the riser to top is pressed by heating liquid emerging from liquid container. The end (3a) of riser pipe (3) is positioned such that amount of condensed liquid droplets in upward pressed liquid vapor (FD) is reduced. The deflection elements (4) are positioned in the interior of the container, to cover opening (6) of riser pipe into liquid container.
Die vorliegende Erfindung bezieht sich auf eine Steigrohrmaschine der folgenden Art: Steigrohrmaschine zum Heißgetränkezubereiten, insbesondere zum Kaffeezubereiten, mit einem Flüssigkeitsbehälter, in dem Flüssigkeit, insbesondere Wasser, mittels einer externen Hitzequelle, auf die die Steigrohrmaschine aufsetzbar ist, oder mittels einer integrierten Heizquelle erhitzbar ist, und einem Steigrohr, das so in den Flüssigkeitsbehälter mündet, dass durch Erhitzen der Flüssigkeit im Flüssigkeitsbehälter entstehender Flüssigkeitsdampf, insbesondere Wasserdampf, überdruckbedingt aus dem Flüssigkeitsbehälter durch das Steigrohr nach oben drückbar ist, dadurch gekennzeichnet, dass der Flüssigkeitsbehälter und/oder das Steigrohr, insbesondere das untere, in den Flüssigkeitsbehälter mündende Ende des Steigrohrs, ausgebildet und/oder positioniert ist/sind, um den Nassdampfanteil am und/oder den Anteil an kondensierten Flüssigkeitströpfchen im nach oben gedrückten Flüssigkeitsdampf zumindest zu reduzieren. |
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