Producing L-cystine useful as food additive, preferably in baking industry, as ingredient in cosmetics and as starting material for producing active pharmaceutical ingredient, comprises fermenting microorganism strain in fermentation medium

Producing L-cystine, comprises fermenting a microorganism strain in a fermentation medium, in which L-cystine is present in an amount of at least 70%, based on the total cysteine precipitated. The oxygen saturation of the fermentation medium during the L-cystine formation is maintained at 1-40+- 3%....

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Hauptverfasser: SCHLOESSER, THOMAS, REUTTER-MAIER, ANNELIESE, DASLER, TOBIAS-BIO. DR
Format: Patent
Sprache:eng ; ger
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Beschreibung
Zusammenfassung:Producing L-cystine, comprises fermenting a microorganism strain in a fermentation medium, in which L-cystine is present in an amount of at least 70%, based on the total cysteine precipitated. The oxygen saturation of the fermentation medium during the L-cystine formation is maintained at 1-40+- 3%. Die Erfindung betrifft ein Verfahren zur Herstellung von L-Cystin durch Fermentation eines Mikroorganismenstammes in einem Fermentationsmedium, bei dem L-Cystin in einer Menge von mindestens 70% bezogen auf Gesamtcystein präzipitiert, dadurch gekennzeichnet, dass die O2-Sättigung des Fermentationsmediums während der L-Cystin-Bildung bei minimal 1% und maximal 40 ± 3% gehalten wird.