Method for optimizing characteristics of fiber web during its manufacturing, involves dividing head box into multiple parallel food zones, where each food zone is charged with two different material suspensions
The method involves dividing a head box (10) in multiple parallel food zones. Each food zone is charged with two different material suspensions that are obtained by the fractionation of a material suspension which is introduced in a short fiber fraction (M1) and a long fiber fraction (M2). The long...
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Format: | Patent |
Sprache: | eng ; ger |
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Zusammenfassung: | The method involves dividing a head box (10) in multiple parallel food zones. Each food zone is charged with two different material suspensions that are obtained by the fractionation of a material suspension which is introduced in a short fiber fraction (M1) and a long fiber fraction (M2). The long fiber fraction contains the long and stiff fibers, where the cross profile of the fiber web is optimized by the regulation of add-on ratio of the short fiber fraction to the long fiber fraction in the individual parallel food zones. An independent claim is included for a system for optimizing characteristics of a fiber web during its manufacturing.
Verfahren und System zur Optimierung der Eigenschaften einer Faserbahn bei deren Herstellung, wobei der Stoffauflauf (10) in mehrere parallele Speisezonen unterteilt wird, deren jede mit wenigstens zwei verschiedenen Stoffsuspensionen (M1, M2) beschidie Stoffsuspensionen (M1, M2) durch Fraktionierung der als Faserrohstoff der Faserbahn einzusetzenden Stoffsuspension (M) in eine Kurzfaserfraktion (M1) und eine Langfaserfraktion (M2) gewonnen, von denen die Langfaserfraktion (M2) durchschnittlich längere und steifere Fasern als die Kurzfaserfraktion (M1) enthält, und das Eigenschaftsquerprofil der Faserbahn wird durch separates Regeln des Einspeiseverhältnisses Kurzfaserfraktion (M1)/Langfaserfraktion (M2) in den besagten einzelnen Speisezonen optimiert. |
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