Method for operating cooking point of hob during roasting of pancake, involves temporarily switching heating element with largest power density or installed power during application for reducing heat power
The method involves providing a cooking point (2) with multiple separate operable heating elements (7, 8) that cause different heating power densities at a cookware base. The heating element (7) with largest power density or installed power during application is temporarily switched for reducing hea...
Gespeichert in:
Hauptverfasser: | , |
---|---|
Format: | Patent |
Sprache: | eng ; ger |
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Volltext bestellen |
Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
Zusammenfassung: | The method involves providing a cooking point (2) with multiple separate operable heating elements (7, 8) that cause different heating power densities at a cookware base. The heating element (7) with largest power density or installed power during application is temporarily switched for reducing heat power that is adapted to the heat power and/or heat power densities of a heating element (8), where the application requires uniform heat distribution and/or power density over the entire cooking point. An independent claim is also included for a cooking area comprising a control panel.
Das Verfahren dient zum Betreiben einer Kochstelle eines Kochfeldes in verschiedenen Anwendungsarten mit unterschiedlichem Wärmeverteilungsprofil, welche Kochstelle mehrere separat betreibbare und am Kochgeschirrboden unterschiedliche Heizleistungsdichten bewirkende Heizelemente besitzt. Erfindungsgemäß wird das mindestens eine Heizelement mit der größten Leistungsdichte oder installierten Heizleistung bei einer Anwendungsart, die eine gleichmäßige Wärmeverteilung bzw. Leistungsdichte über die gesamte Kochstelle erfordert wenigstens temporär (TO) bis (T1) auf eine an die Heizleistung bzw. Heizleistungsdichte des mindestens einen weiteren Heizelementes angepasste reduzierte Heizleistung geschaltet. |
---|