Cooked, edible dough product for use as a base for combined meat and vegetable pancakes, comprises workable sheets of dough containing flour, liquid and binder plus vegetables, fruit and-or mushrooms

A cooked, edible dough product (I) in the form of workable sheets containing 15-95 wt% flour, 5-85 wt% liquid, 3-70 wt% binder and 5-95 wt% vegetables, fruit and/or mushrooms. Independent claims are included for (1) ready-to-eat food comprising (a) a dough product and (b) a meat and/or fish componen...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
1. Verfasser: HAMANN, DENNIS
Format: Patent
Sprache:eng ; ger
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext bestellen
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Beschreibung
Zusammenfassung:A cooked, edible dough product (I) in the form of workable sheets containing 15-95 wt% flour, 5-85 wt% liquid, 3-70 wt% binder and 5-95 wt% vegetables, fruit and/or mushrooms. Independent claims are included for (1) ready-to-eat food comprising (a) a dough product and (b) a meat and/or fish component, in which (a) is a workable sheet with a height of not more than 2 cm comprising a base dough with at least 5% chopped vegetables, fruit and/or mushrooms stirred into it and (b) comprises a cooked, workable sheet not more than 2 cm thick containing chopped meat and/or fish (2) a set comprising (I) and a meat/fish component (b) as above for making ready-to-eat food (3) a method for the production of food as above by spreading component (b) on (I) and rolling up the combination. Die vorliegende Erfindung betrifft ein gegartes, verzehrbares, verformbares scheibenförmiges Teigprodukt, enthaltend Mehl, Flüssigkeit, Bindemittel, Gemüse, Obst und/oder Pilze, wobei der Anteil an Mehl 15 bis 95 Gew.-%, der Anteil an zerkleinertem Gemüse, Obst und/oder Pilzen 5 bis 95 Gew.-%, der Anteil an Flüssigkeit 5 bis 85 Gew.-% und der Anteil an Bindemittel 3 bis 70 Gew.-%, jeweils bezogen auf das fertige Teigprodukt, beträgt. Die Erfindung richtet sich weiterhin auf ein verzehrfertiges Lebensmittel, das das erfindungsgemäße Teigprodukt und eine Fleisch- und/oder Fischkomponente umfasst, sowie ein Verfahren zu dessen Herstellung.