Process and assembly to inject pickling fluid into meat, poultry or fish by pre volumetric measurement of fluid volume
In a process to pickle meat, poultry or fish, the pickling fluid is measured by volume for injection through hollow needles. The fluid volume to be discharged is calculated prior to insertion of the needle, and progressively discharged as the needle advances into the food. Also claimed is a commensu...
Gespeichert in:
1. Verfasser: | |
---|---|
Format: | Patent |
Sprache: | eng ; ger |
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Volltext bestellen |
Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
Zusammenfassung: | In a process to pickle meat, poultry or fish, the pickling fluid is measured by volume for injection through hollow needles. The fluid volume to be discharged is calculated prior to insertion of the needle, and progressively discharged as the needle advances into the food. Also claimed is a commensurate pickle fluid injection assembly.
Die Erfindung betrifft ein Verfahren zum Einspritzen (Injizieren) einer Flüssigkeit in ein Lebensmittel, insbesondere zum Pökeln von Fleisch, Geflügel oder Fisch, wobei Hohlnadeln (N) periodisch in bestimmte Bereiche des Lebensmittels eingestochen werden, Flüssigkeit einspritzen und wieder herausgezogen werden. Zur exakteren Dosierung wird die Einspritzmenge volumetrisch gesteuert (Fig. 1). |
---|