Cooking parameter determination method uses evaluation of sound waves passed through cooked food within cooking appliance, e.g. pressure cooker

The method provides at least one cooking parameter or at least one parameter of the cooked food within a cooking appliance (1) using sound waves provided by at least one sound wave generator (8) and a cooperating sound wave sensor (9). The sound waves are divided into a reference beam and a measurin...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Hauptverfasser: MARKUS, RENE, JUERGENS, ANDREA, SCHREINER, THOMAS, KLASMEIER, JUERGEN, KLOUDA, JAROSLAV, HUFNAGEL, KATHARINA, GREINER, MICHAEL
Format: Patent
Sprache:eng ; ger
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Beschreibung
Zusammenfassung:The method provides at least one cooking parameter or at least one parameter of the cooked food within a cooking appliance (1) using sound waves provided by at least one sound wave generator (8) and a cooperating sound wave sensor (9). The sound waves are divided into a reference beam and a measuring beam passed through the cooked food, with evaluation of the amplitude and/or phase of the measuring beam and/or the interference between the reference beam and the measuring beam. An Independent claim for a device for determining at least one cooking parameter or at least one cooked food parameter using sound waves is also included. Die Erfindung betrifft ein Verfahren zum Bestimmen zumindest einer Gargutgröße eines Garguts und/oder zumindest eines Garparameters in einem Gargerät über Schallwellen, wobei an dem Gargut, einer aus dem Gargut austretenden Substanz, Abwasser und/oder einer Reinigungsflotte gestreute, insbesondere reflektierte und/oder zumindest teilweise durch das Gargut, eine aus dem Gargut austretende Substanz, Abwasser und/oder eine Reinigungsflotte hindurchgehende Schallwellen ausgewertet werden; sowie eine Vorrichtung hierzu.