A Simple Laboratory Scale Method for Isolation of Amaranth Starch

Starch was isolated from the seeds of Amaranthus hypochondriacus and Amaranthus cruentus by two established methods and a new simpler method involving steeping in dilute alkali, neutralization, and ambient air drying without using expensive or highly hazardous chemicals. The latter is recommended fo...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Die Stärke 1993, Vol.45 (6), p.211-214
Hauptverfasser: Perez, E., Bahnassey, Y. A., Breene, W. M.
Format: Artikel
Sprache:eng
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Beschreibung
Zusammenfassung:Starch was isolated from the seeds of Amaranthus hypochondriacus and Amaranthus cruentus by two established methods and a new simpler method involving steeping in dilute alkali, neutralization, and ambient air drying without using expensive or highly hazardous chemicals. The latter is recommended for isolating amaranth starch for human food uses on a laboratory scale. Eine einfache Methode im Laboratoriumsmaßstab zur Isolierung von Amaranthstärke. Aus den Samen von Amaranthus hypochondriacus und Amaranthus cruentus wurde Stärke isoliert mittels zweier eingeführter Methoden und einer neuen einfachen Methode, die Quellung in verdünntem Alkali, Neutralisierung und ausschließlicher Lufttrocknung ohne Verwendung teurer oder hochgefährlicher Chemikalien beinhaltete. Letzteres ist Voraussetzung zur Isolierung von Amaranthstärke für menschliche Ernährungszwecke im Laboratoriumsmaßstab.
ISSN:0038-9056
1521-379X
DOI:10.1002/star.19930450605