Changes of Carbohydrates and Molecular Structure of Dextrins During Enzymatic Hydrolysis of Starch with Maltogenase Participation
Investigations of the potato starch hydrolysis during bacterial α‐amylase “BAN 240 L” liquefaction to 19.5 DE and then saccharification with exo‐acting α‐amylase “Maltogenase 1000 L” alone and together with pullulanase “Promozyme 200 L”, were carried out. Under adequate conditions at different enzym...
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Veröffentlicht in: | Die Stärke 1990, Vol.42 (11), p.432-436 |
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1. Verfasser: | |
Format: | Artikel |
Sprache: | eng |
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Volltext |
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Zusammenfassung: | Investigations of the potato starch hydrolysis during bacterial α‐amylase “BAN 240 L” liquefaction to 19.5 DE and then saccharification with exo‐acting α‐amylase “Maltogenase 1000 L” alone and together with pullulanase “Promozyme 200 L”, were carried out. Under adequate conditions at different enzyme dosages hydrolyzates of the maltose, content of 60 to about 80% in DS at significantly lower glucose and minimal maltotriose content were obtained. Investigations comprised both carbohydrate contents in hydrolyzates, changing with hydrolyse course and dextrin molecular structure in hydrolyzates. It was found that decreasing dextrin molecular weight and the number of branchings in dextrin molecules was accompanied by characteristic changes of the viscosity of hydrolyzate solutions.
Änderungen der Kohlenhydrate und der molekularen Struktur von Dextrinen bei der Enzymhydrolyse von Stärke unter Mitwirkung von Maltogenasen
Es wurden Untersuchungen des Verlaufs von Kartoffelstärkehydrolyse während ihrer Verflüssigung auf 19,5 DE mit Bakterien α‐Amylase „BAN 240 L”︁ und dann während Verzuckerung mit der α‐Exo‐Amylase „Maltogenase 1000 L”︁ allein Oder unter Mitwirkung von Pullulanase „Promozyme 200 L”︁ durch‐geführt. Bei gleichen Bedingungen und verschiedenen Enzymdosen konnten Hydrolysate mit 60 bis etwa 80% Maltosegehalt in T. S. bei kleinerem Glucosegehalt und nur geringem Maltotriosegehalt erhalten werden. Die Untersuchungen umfaßten die sich mit dem Hydrolysenfortschreiten ändernden Kohlenhydratezusammensetzungen und Molekularstruktur der Dextrine in den Hydrolysaten. Es wurde festgestellt, daß die Abnahme des Dextrinmolekulargewichts und der Verzweigungszahl in den Dextrinmolekülen von charakteristischen Änderungen der Viscosität der Hydrolysatlösungen begleitet wird. |
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ISSN: | 0038-9056 1521-379X |
DOI: | 10.1002/star.19900421106 |