New Isomerization Technology for High Fructose Syrup Production

A modern glucose isomerization system has been developed which differs from conventional immobilized systems which use isomerases such as crosslinked cell‐based products; the latter are discarded after enzyme inactivation. The newer system consists of two separate phases: an inert, regenerable carri...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Die Stärke 1989, Vol.41 (4), p.155-159
Hauptverfasser: Antrim, R. L., Lloyd, N. E., Hanover, East, Auterinen, A. L.
Format: Artikel
Sprache:eng
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Beschreibung
Zusammenfassung:A modern glucose isomerization system has been developed which differs from conventional immobilized systems which use isomerases such as crosslinked cell‐based products; the latter are discarded after enzyme inactivation. The newer system consists of two separate phases: an inert, regenerable carrier that has a high protein binding capacity, and an enzyme solution containing a pure isomerase protein. This system offers different possibilities for the immobilization: Batch immobilization loading the carrier fully with the enzyme. Batch immobilization loading the carrier only partly with the enzyme. Continuous or semi‐continuous loading of the carrier with enzyme during the isomerization process. The technique of a gradual addition of enzyme to the column during the isomerization process, which is called „on‐column loading”︁, is a flexible system providing several advantages compared to the traditional isomerization technology Initial flow rate according to current needs. Flexible capacity adjustable according to the syrup need of the markets. Few isomerization columns needed for stable and even operation. simple to operate. Uninterrupted operation for up to two years. Low isomerization costs. This technology has been successfully tested in plant scale in several HFS plants, and one plant has been totally designed to be operated with this technology. this plant has been in operation for more than 1.5 years with the full satisfaction of the user. Neue Isomerisierungs‐Technologie für die Herstellung fructosereicher Sirupe. Ein modernes Glucoseisomerisierungs‐System wurde entwickelt, welches sich von konventionellen immobilisierten Systemen unterscheidet, die Isomerasen als vernetzte zellfixierte Produkte verwenden. Letztere werden nach der Enzyminaktivierung verworfen. Das neuere System besteht aus zwei Phasen: einem inerten regenerierbaren Träger mit hohem Eiweiß‐Bindungsvermögen und einer Enzymlösung, die ein reines Isomerase‐Protein enthält. Dieses System bietet verschiedene Möglichkeiten der Immobilisierung Chargen‐Immobilisierung durch volle Enzymbeladung des Trägers. Chargen‐Immobilisierung durch nur teilweise Enzymbeladung des Trägers. Kontinuierliche oder halbkontinuierliche Beladung des Trägers mit Enzym während des Isomerisierungsprozesses. Die Technik des fortlaufenden Zusatzes von Enzym in die S7auml;ule Während des Isomerisierungsprozesses („on‐column loading”︁) ist ein flexibles System mit verschiedenen Vorteilen im Vergleich zur traditionellen
ISSN:0038-9056
1521-379X
DOI:10.1002/star.19890410408