automatic control of starch drying process
The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by mea...
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Veröffentlicht in: | Die Stärke 1981, Vol.33 (10), p.343-346 |
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Hauptverfasser: | , , , |
Format: | Artikel |
Sprache: | eng |
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creator | Boruch, M Brzezinski, S Palka, A Pierzgalski, T |
description | The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by measurement of its conductance. The influence of temperature upon the humidity measurement was compensated in an electronic system by means of a thermistor. The system for automatic control of starch drying is characterized by the following parameters: measuring range 17–23% H2O; accuracy of measurement and control of humidity η0.3% H2O.
Die automatische Kontrolle des Stärketrocknungsprozesses.
Der Weg der automatischen Kontrolle der Kartoffelstärketrocknung durch Steuerung der Umdrehungen des Vakuumverdampfers wurde ausgearbeitet und beschrieben. Ein spezieller elektronischer Schneckensensor zur kontinuierlichen Messung der Stärkefeuchtigkeit wurde entworfen und konstruiert. Die Feuchtigkeit der Stärke wurde durch Messung ihrer Leitfähigkeit bestimmt. Der Einfluß der Temperatur auf die Feuchtigkeitsmessung wurde in einem elektronischen System mittels eines Thermistors kompensiert. Das System zur automatischen Kontrolle der Stärketrocknung ist durch die folgenden Parameter charakterisiert: Meßbereich 17–23% H2O; Genauigkeit der Messung und Regelung der Feuchtigkeit η0,3% H2O. |
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Die automatische Kontrolle des Stärketrocknungsprozesses.
Der Weg der automatischen Kontrolle der Kartoffelstärketrocknung durch Steuerung der Umdrehungen des Vakuumverdampfers wurde ausgearbeitet und beschrieben. Ein spezieller elektronischer Schneckensensor zur kontinuierlichen Messung der Stärkefeuchtigkeit wurde entworfen und konstruiert. Die Feuchtigkeit der Stärke wurde durch Messung ihrer Leitfähigkeit bestimmt. Der Einfluß der Temperatur auf die Feuchtigkeitsmessung wurde in einem elektronischen System mittels eines Thermistors kompensiert. Das System zur automatischen Kontrolle der Stärketrocknung ist durch die folgenden Parameter charakterisiert: Meßbereich 17–23% H2O; Genauigkeit der Messung und Regelung der Feuchtigkeit η0,3% H2O.</description><identifier>ISSN: 0038-9056</identifier><identifier>EISSN: 1521-379X</identifier><identifier>DOI: 10.1002/star.19810331005</identifier><language>eng</language><publisher>Weinheim: WILEY-VCH Verlag GmbH</publisher><subject>food processing ; horticultural crops</subject><ispartof>Die Stärke, 1981, Vol.33 (10), p.343-346</ispartof><rights>Copyright © 1981 WILEY‐VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, Weinheim</rights><lds50>peer_reviewed</lds50><woscitedreferencessubscribed>false</woscitedreferencessubscribed></display><links><openurl>$$Topenurl_article</openurl><openurlfulltext>$$Topenurlfull_article</openurlfulltext><thumbnail>$$Tsyndetics_thumb_exl</thumbnail><linktopdf>$$Uhttps://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002%2Fstar.19810331005$$EPDF$$P50$$Gwiley$$H</linktopdf><linktohtml>$$Uhttps://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002%2Fstar.19810331005$$EHTML$$P50$$Gwiley$$H</linktohtml><link.rule.ids>314,780,784,1416,4014,27914,27915,27916,45565,45566</link.rule.ids></links><search><creatorcontrib>Boruch, M</creatorcontrib><creatorcontrib>Brzezinski, S</creatorcontrib><creatorcontrib>Palka, A</creatorcontrib><creatorcontrib>Pierzgalski, T</creatorcontrib><title>automatic control of starch drying process</title><title>Die Stärke</title><addtitle>Starch/Stärke</addtitle><description>The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by measurement of its conductance. The influence of temperature upon the humidity measurement was compensated in an electronic system by means of a thermistor. The system for automatic control of starch drying is characterized by the following parameters: measuring range 17–23% H2O; accuracy of measurement and control of humidity η0.3% H2O.
Die automatische Kontrolle des Stärketrocknungsprozesses.
Der Weg der automatischen Kontrolle der Kartoffelstärketrocknung durch Steuerung der Umdrehungen des Vakuumverdampfers wurde ausgearbeitet und beschrieben. Ein spezieller elektronischer Schneckensensor zur kontinuierlichen Messung der Stärkefeuchtigkeit wurde entworfen und konstruiert. Die Feuchtigkeit der Stärke wurde durch Messung ihrer Leitfähigkeit bestimmt. Der Einfluß der Temperatur auf die Feuchtigkeitsmessung wurde in einem elektronischen System mittels eines Thermistors kompensiert. Das System zur automatischen Kontrolle der Stärketrocknung ist durch die folgenden Parameter charakterisiert: Meßbereich 17–23% H2O; Genauigkeit der Messung und Regelung der Feuchtigkeit η0,3% H2O.</description><subject>food processing</subject><subject>horticultural crops</subject><issn>0038-9056</issn><issn>1521-379X</issn><fulltext>true</fulltext><rsrctype>article</rsrctype><creationdate>1981</creationdate><recordtype>article</recordtype><recordid>eNqFj0FLAzEQRoMoWKt3b-5Z2DpJdjbJwUMtbVVKRduieAlpNltX225JVrT_3i0roidPAzPvfcxHyCmFDgVgF6EyvkOVpMB5vcA90qLIaMyFetonLQAuYwWYHpKjEF6hJhLkLXJu3qtyZarCRrZcV75cRmUe7cLsS5T5bbFeRBtfWhfCMTnIzTK4k-_ZJrNBf9q7jkd3w5tedxRbThnGiVJOMZklUs6FNNapOSRCCIfILMckFZBm1Albn2yWWYVIE4WQzRUTqJC3CTS51pcheJfrjS9Wxm81Bb3rqnfv6V9da-WyUT6Kpdv-y-vJtPvw148bvwiV-_zxjX_TqeAC9eN4qG_HV3wwep7q-5o_a_jclNosfBH0bMKAcmBUsjSl_AvlBnFi</recordid><startdate>1981</startdate><enddate>1981</enddate><creator>Boruch, M</creator><creator>Brzezinski, S</creator><creator>Palka, A</creator><creator>Pierzgalski, T</creator><general>WILEY-VCH Verlag GmbH</general><general>WILEY‐VCH Verlag GmbH</general><scope>FBQ</scope><scope>BSCLL</scope><scope>AAYXX</scope><scope>CITATION</scope></search><sort><creationdate>1981</creationdate><title>automatic control of starch drying process</title><author>Boruch, M ; Brzezinski, S ; Palka, A ; Pierzgalski, T</author></sort><facets><frbrtype>5</frbrtype><frbrgroupid>cdi_FETCH-LOGICAL-c3125-499e928d488b78ace9b04777e552c3546706d1e7cacecddc95514950db9275953</frbrgroupid><rsrctype>articles</rsrctype><prefilter>articles</prefilter><language>eng</language><creationdate>1981</creationdate><topic>food processing</topic><topic>horticultural crops</topic><toplevel>peer_reviewed</toplevel><toplevel>online_resources</toplevel><creatorcontrib>Boruch, M</creatorcontrib><creatorcontrib>Brzezinski, S</creatorcontrib><creatorcontrib>Palka, A</creatorcontrib><creatorcontrib>Pierzgalski, T</creatorcontrib><collection>AGRIS</collection><collection>Istex</collection><collection>CrossRef</collection><jtitle>Die Stärke</jtitle></facets><delivery><delcategory>Remote Search Resource</delcategory><fulltext>fulltext</fulltext></delivery><addata><au>Boruch, M</au><au>Brzezinski, S</au><au>Palka, A</au><au>Pierzgalski, T</au><format>journal</format><genre>article</genre><ristype>JOUR</ristype><atitle>automatic control of starch drying process</atitle><jtitle>Die Stärke</jtitle><addtitle>Starch/Stärke</addtitle><date>1981</date><risdate>1981</risdate><volume>33</volume><issue>10</issue><spage>343</spage><epage>346</epage><pages>343-346</pages><issn>0038-9056</issn><eissn>1521-379X</eissn><abstract>The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by measurement of its conductance. The influence of temperature upon the humidity measurement was compensated in an electronic system by means of a thermistor. The system for automatic control of starch drying is characterized by the following parameters: measuring range 17–23% H2O; accuracy of measurement and control of humidity η0.3% H2O.
Die automatische Kontrolle des Stärketrocknungsprozesses.
Der Weg der automatischen Kontrolle der Kartoffelstärketrocknung durch Steuerung der Umdrehungen des Vakuumverdampfers wurde ausgearbeitet und beschrieben. Ein spezieller elektronischer Schneckensensor zur kontinuierlichen Messung der Stärkefeuchtigkeit wurde entworfen und konstruiert. Die Feuchtigkeit der Stärke wurde durch Messung ihrer Leitfähigkeit bestimmt. Der Einfluß der Temperatur auf die Feuchtigkeitsmessung wurde in einem elektronischen System mittels eines Thermistors kompensiert. Das System zur automatischen Kontrolle der Stärketrocknung ist durch die folgenden Parameter charakterisiert: Meßbereich 17–23% H2O; Genauigkeit der Messung und Regelung der Feuchtigkeit η0,3% H2O.</abstract><cop>Weinheim</cop><pub>WILEY-VCH Verlag GmbH</pub><doi>10.1002/star.19810331005</doi><tpages>4</tpages></addata></record> |
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identifier | ISSN: 0038-9056 |
ispartof | Die Stärke, 1981, Vol.33 (10), p.343-346 |
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