automatic control of starch drying process

The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by mea...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Die Stärke 1981, Vol.33 (10), p.343-346
Hauptverfasser: Boruch, M, Brzezinski, S, Palka, A, Pierzgalski, T
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Beschreibung
Zusammenfassung:The way of automatic control of potato starch drying by means of steering revolutions of vacuum dehydrator has been worked out and described. A special electronic worm sensor for the continuous measurement of starch humidity has been designed and constructed. Humidity of starch was determined by measurement of its conductance. The influence of temperature upon the humidity measurement was compensated in an electronic system by means of a thermistor. The system for automatic control of starch drying is characterized by the following parameters: measuring range 17–23% H2O; accuracy of measurement and control of humidity η0.3% H2O. Die automatische Kontrolle des Stärketrocknungsprozesses. Der Weg der automatischen Kontrolle der Kartoffelstärketrocknung durch Steuerung der Umdrehungen des Vakuumverdampfers wurde ausgearbeitet und beschrieben. Ein spezieller elektronischer Schneckensensor zur kontinuierlichen Messung der Stärkefeuchtigkeit wurde entworfen und konstruiert. Die Feuchtigkeit der Stärke wurde durch Messung ihrer Leitfähigkeit bestimmt. Der Einfluß der Temperatur auf die Feuchtigkeitsmessung wurde in einem elektronischen System mittels eines Thermistors kompensiert. Das System zur automatischen Kontrolle der Stärketrocknung ist durch die folgenden Parameter charakterisiert: Meßbereich 17–23% H2O; Genauigkeit der Messung und Regelung der Feuchtigkeit η0,3% H2O.
ISSN:0038-9056
1521-379X
DOI:10.1002/star.19810331005