Isolation and physico-chemical properties of starch extracted from yam, elephant (Amorphophallus campanulatus)
The Isolation and physico‐chemical properties of the yam, elephant starch have been investigated. The yield of extracted starch was about 80%. The starch exhibited single stage swelling and moderate solubility in water and low resistance to solubilization by DMSO. The amylose content of the starch w...
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Veröffentlicht in: | Die Stärke 1981, Vol.33 (5), p.153-157 |
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Hauptverfasser: | , |
Format: | Artikel |
Sprache: | eng |
Online-Zugang: | Volltext |
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Zusammenfassung: | The Isolation and physico‐chemical properties of the yam, elephant starch have been investigated. The yield of extracted starch was about 80%. The starch exhibited single stage swelling and moderate solubility in water and low resistance to solubilization by DMSO. The amylose content of the starch was found to be 24.5%. The viscosity decreased considerably during cooking at 90°C. The amylolytic susceptibility of the native and gelatinized starch with human salivary α‐amylase und glucoamylase have also been investigated.
Isolierung und physikalisch‐chemische Eigenschaften der Stärke aus Yam, Elephant (Amorphophallus campanulatus).
Die Isolierung und die physikalisch‐chemischen Eigenschaften der Yam‐Elephant‐Stärke wurden untersucht. Die Stärkeausbeute betrug 80%. Die Stärke zeigte eine einstufige Quellung, mäßige Löslichkeit in Wasser und geringen Widerstand gegenüber der Lösung in DMSO. Der Amylosegehalt der Stärke wurde mit 24,5% ermittelt. Beim Kochen bei 90°C verringerte sich die Viskosität beträchtlich. Die amylolytische Angreifbarkeit sowohl der nativen als auch der verkleisterten Stärke mit menschlicher Speichel‐α‐amylase und mit Glucoamylase wurde ebenfalls untersucht. |
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ISSN: | 0038-9056 1521-379X |
DOI: | 10.1002/star.19810330503 |