New process for production of ultra high maltose syrup from special genetically derived barley [Hordeum]
A process has been developed to produce high maltose syrup from waxy barley. Its low pasting temperature and case of hydrolysis allows complete conversion without conventional cooking and with the use of minimal amounts of malt. Since no cooking is involved the protein is not denatured. Part of the...
Gespeichert in:
Veröffentlicht in: | Die Stärke 1980, Vol.32 (10), p.349-352 |
---|---|
Hauptverfasser: | , , , , |
Format: | Artikel |
Sprache: | eng |
Online-Zugang: | Volltext |
Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
Zusammenfassung: | A process has been developed to produce high maltose syrup from waxy barley. Its low pasting temperature and case of hydrolysis allows complete conversion without conventional cooking and with the use of minimal amounts of malt. Since no cooking is involved the protein is not denatured. Part of the recovered protein is undenatured barley gluten with a protein content of 85–90%. Syrups produced in the laboratory and pilot plant runs have ranged between 3–7% glucose, 58–66% maltose, 16–20% maltotriose and 10–18% higher oligosaccharides. These values shift with different treatments.
Ein neues Verfahren zur Herstellung von Maltosesirup mit extrem hohem Maltosegehalt aus spezieller, genetisch modifizierter Gerste Es ist ein Verfahren zur Herstellung von maltosereichem Sirup aus wachsiger Gerste entwickelt worden. Die niedrige Verkleisterungstemperatur und die einfache Hydrolyse gestatten eine vollständige Konvertierung ohne herkömmlichen Kochprozeß und unter Verwendung geringster Malzzusätze. Da ein Kochprozeß nicht stattfindet, wird das Protein nicht denaturiert. Ein Teil des abgetrennten Proteins stellt vitalen Gerstenkleber mit einem Rohproteingehalt zwischen 85% und 90% dar. Sirupe, die sowohl im Laboratorium als auch in Pilot‐Anlagen hergestellt worden waren, enthielten 3% bis 7% Glucose, 58% bis 66% Maltose, 16% bis 20% Maltotriose und 10% bis 18% höhere Oligosaccharide. Diese Werte schwanken als Folge unterschiedlicher Behandlungen. |
---|---|
ISSN: | 0038-9056 1521-379X |
DOI: | 10.1002/star.19800321007 |