Etudes sur les matières végétales volatiles CXCVIII. Contribution à la connaissance des farnésènes

The dehydration of farnesols or nerolidols is similar to that of geraniol and nerol or linalool. It yields a mixture of hydrocarbons including trans‐β‐farnesene, two allofarnesenes, α‐curcumene, α‐, β‐ and γ‐bisabolenes, and triterpenes. The triterpenes result from dienisation of β‐farnesenes or α‐f...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Helvetica chimica acta 1966, Vol.49 (3), p.1029-1041
1. Verfasser: Naves, Yves‐René
Format: Artikel
Sprache:eng
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Beschreibung
Zusammenfassung:The dehydration of farnesols or nerolidols is similar to that of geraniol and nerol or linalool. It yields a mixture of hydrocarbons including trans‐β‐farnesene, two allofarnesenes, α‐curcumene, α‐, β‐ and γ‐bisabolenes, and triterpenes. The triterpenes result from dienisation of β‐farnesenes or α‐farnesenes with β‐farnesenes, or dimerization of allofarnesenes.
ISSN:0018-019X
1522-2675
DOI:10.1002/hlca.19660490304