Das Lab und seine Wirkung auf das Casein der Milch. X. Eine Methode zur direkten Bestimmung der Geschwindigkeit der Primärreaktion der Labgerinnung der Milch

The velocity of the splitting reaction, which casein undergoes under the action of rennin and which is responsible for the rennet curdling of milk, can be determined by measuring at suitable time intervals the nitrogen soluble in trichloroacetic acid (non protein nitrogen: NPN). The NPN/time curves...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Helvetica chimica acta 1955, Vol.38 (7), p.1953-1963
Hauptverfasser: Nitschmann, Hs, Bohren, H. U.
Format: Artikel
Sprache:eng
Online-Zugang:Volltext
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Beschreibung
Zusammenfassung:The velocity of the splitting reaction, which casein undergoes under the action of rennin and which is responsible for the rennet curdling of milk, can be determined by measuring at suitable time intervals the nitrogen soluble in trichloroacetic acid (non protein nitrogen: NPN). The NPN/time curves thus obtained generally follow fairly well the equation for first order reactions. The velocity constants have been determined graphically.
ISSN:0018-019X
1522-2675
DOI:10.1002/hlca.19550380735