Mass Spectrometric Characterization of an Acid-Labile Adduct Formed with 2‑Amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5‑b]pyridine and Albumin in Humans
2-Amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyridine (PhIP) is a carcinogenic heterocyclic aromatic amine formed during the high-temperature cooking of meats. The cytochrome P450-mediated N-hydroxylation of the exocyclic amine group of PhIP produces 2-hydroxyamino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyrid...
Gespeichert in:
Veröffentlicht in: | Chemical research in toxicology 2017-02, Vol.30 (2), p.705-714 |
---|---|
Hauptverfasser: | , , , , , , |
Format: | Artikel |
Sprache: | eng |
Schlagworte: | |
Online-Zugang: | Volltext |
Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
Schreiben Sie den ersten Kommentar!