Identification and reactivity of pigments in prominent vegetable leaves of Basella alba L. var. 'Rubra' (Malabar spinach)

[Display omitted] •Basella alba L. var. 'Rubra' - promising food-plant in daily diet with bioactive gomphrenins.•Unique pigment profiles in leaves of Basella alba L. var. 'Rubra'.•Novel methoxy-E-cinnamoylated betacyanins identified in leaves of B. 'Rubra'.•Protecting a...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Food chemistry 2024-07, Vol.445, p.138714-138714, Article 138714
Hauptverfasser: Kozioł, Łukasz, Knap, Mateusz, Sutor-Świeży, Katarzyna, Górska, Renata, Dziedzic, Ewa, Bieniasz, Monika, Mielczarek, Przemysław, Popenda, Łukasz, Tyszka-Czochara, Małgorzata, Wybraniec, Sławomir
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!