Isolation, characterization, and application of bacteriophage on Vibrio parahaemolyticus biofilm to control seafood contamination

•Lytic bacteriophage CAU_VPP01 might be a new species in the family Siphoviridae of the order Caudovirales.•The bacteriophage was stable at wide range of pH(5–9), and temperature(0–60 degree).•At MOI 10, phage CAU_VPP01 effectively reduced biofilm proliferation and biomass volume, thickness, and rou...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:International journal of antimicrobial agents 2024-07, Vol.64 (1), p.107194, Article 107194
Hauptverfasser: Kim, Byoung Hu, Ashrafudoulla, Md, Shaila, Shanjida, Park, Hyung Jin, Sul, Jeong Dug, Park, Si Hong, Ha, Sang-Do
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!