Watermelon (Citrullus lanatus) leaf extract attenuates biochemical and histological parameters in high‐fat diet/streptozotocin‐induced diabetic rats

The present research aimed to investigate the attenuative effects of watermelon (Citrullus lanatus) leaf extract on biochemical and histological parameters in a high‐fat diet combined with a low‐dose streptozotocin (HFD/STZ)‐induced type 2 diabetes mellitus. Forty male Sprague Dawley rats were divid...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Journal of food biochemistry 2022-02, Vol.46 (2), p.e14058-n/a
Hauptverfasser: Jibril, Muhammad Mustapha, Haji‐Hamid, Azizah, Abas, Faridah, Karrupan, Jeeven, Mohammed, Abdulkarim Sabo, Jaafar, Ahmad Haniff, Pak Dek, Mohd Sabri, Ramli, Nurul Shazini
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!