Application of the broad-spectrum bacteriocin enterocin AS-48 to inhibit Bacillus coagulans in canned fruit and vegetable foods

The enterococcal bacteriocin (enterocin) AS-48 is a broad-spectrum cyclic peptide. Enterocin AS-48 was tested against Bacillus coagulans in three vegetable canned foods: tomato paste (pH 4.64), syrup from canned peaches (pH 3.97), and juice from canned pineapple (pH 3.65). When vegetative cells of B...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Food and chemical toxicology 2006-10, Vol.44 (10), p.1774-1781
Hauptverfasser: Lucas, R., Grande, M a J., Abriouel, H., Maqueda, M., Ben Omar, N., Valdivia, E., Martínez-Cañamero, M., Gálvez, A.
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!