Chemical characterization and prebiotic activity of fructo-oligosaccharides from Stevia rebaudiana (Bertoni) roots and in vitro adventitious root cultures

•In vitro adventitious root cultures of Stevia rebaudiana in a roller bottle system.•Extraction of fructo-oligosaccharides (FOSs) from Stevia rebaudiana roots and adventitious root cultures.•Similar chemical profiles of the extracts analyzed by NMR, GC–MS and off-line ESI–MS.•FOSs from Stevia rebaud...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Carbohydrate polymers 2016-11, Vol.152, p.718-725
Hauptverfasser: Sanches Lopes, Sheila Mara, Francisco, Mariane Grigio, Higashi, Bruna, de Almeida, Rafaela Takako Ribeiro, Krausová, Gabriela, Pilau, Eduardo Jorge, Gonçalves, José Eduardo, Gonçalves, Regina Aparecida Correia, Oliveira, Arildo José Braz de
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!