α-Amylase in Vaginal Fluid: Association With Conditions Favorable to Dominance of Lactobacillus

Vaginal glycogen is degraded by host α-amylase and then converted to lactic acid by Lactobacilli. This maintains the vaginal pH at ≤4.5 and prevents growth of other bacteria. Therefore, host α-amylase activity may promote dominance of Lactobacilli. We evaluated whether the α-amylase level in vaginal...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Reproductive sciences (Thousand Oaks, Calif.) Calif.), 2015-11, Vol.22 (11), p.1393-1398
Hauptverfasser: Nasioudis, Dimitrios, Beghini, Joziani, Bongiovanni, Ann Marie, Giraldo, Paulo C., Linhares, Iara M., Witkin, Steven S.
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!