CALCIUM PECTINATE FOR USE AS A GELLING AGENT AND/OR STABILIZER IN COMPOSITIONS FOR MILK PRODUCTS AND MILK SUBSTITUTE PRODUCTS

Die vorliegende Erfindung betrifft die Verwendung eines niederveresterten gelierenden Calciumpektinats als Geliermittel und/oder Stabilisator zur Herstellung einer Zusammensetzung für ein Milchmischerzeugnis oder ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis....

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Hauptverfasser: RENTSCHLER, Christine, WEILER, Ruben, GROSS, Dündar
Format: Patent
Sprache:eng ; fre ; ger
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creator RENTSCHLER, Christine
WEILER, Ruben
GROSS, Dündar
description Die vorliegende Erfindung betrifft die Verwendung eines niederveresterten gelierenden Calciumpektinats als Geliermittel und/oder Stabilisator zur Herstellung einer Zusammensetzung für ein Milchmischerzeugnis oder ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis. Dabei umfasst die Zusammensetzung eine Zutat, ausgewählt aus der Gruppe bestehend aus Frucht, Gemüse, Kakao, Schokolade, Nuss, nussähnliche Frucht, und Mischungen davon. Gegenstand der Erfindung ist zudem ein Verfahren zur Herstellung einer solchen Zusammensetzung sowie eine nach diesem Verfahren erhältliche Zusammensetzung, umfassend eine vorgenannte Zutat und das niederveresterte gelierende Calciumpektinat. Gegenstand der Erfindung sind außerdem die Verwendung einer vorgenannten Zusammensetzung als Halberzeugnis zur Herstellung eines eine vorgenannte Zutat enthaltenden Milchmischerzeugnisses oder pflanzenbasierten, insbesondere Calcium enthaltenden, Milchsubstitutmischerzeugnisses, ein Verfahren zur Herstellung eines solchen Erzeugnisses unter Verwendung einer vorgenannten Zusammensetzung sowie ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, erhältlich nach diesem Verfahren. Die Erfindung betrifft auch ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, die jeweils eine vorgenannte Zusammensetzung enthalten. The present invention relates to the use of a low-esterified gelling calcium pectinate as a gelling agent and/or stabilizer for producing a composition for a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium. The composition contains an ingredient selected from the group consisting of fruit, vegetable, cocoa, chocolate, nut, nut-like fruit, and mixtures thereof. The invention also relates to a method for producing a composition of this type and to a composition obtainable by means of said method, comprising an aforementioned ingredient and the low-esterified gelling calcium pectinate. The invention additionally relates to the use of an aforementioned composition as a semifinished product for producing a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which contains an aforementioned ingredient, to a method for producing a product
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Dabei umfasst die Zusammensetzung eine Zutat, ausgewählt aus der Gruppe bestehend aus Frucht, Gemüse, Kakao, Schokolade, Nuss, nussähnliche Frucht, und Mischungen davon. Gegenstand der Erfindung ist zudem ein Verfahren zur Herstellung einer solchen Zusammensetzung sowie eine nach diesem Verfahren erhältliche Zusammensetzung, umfassend eine vorgenannte Zutat und das niederveresterte gelierende Calciumpektinat. Gegenstand der Erfindung sind außerdem die Verwendung einer vorgenannten Zusammensetzung als Halberzeugnis zur Herstellung eines eine vorgenannte Zutat enthaltenden Milchmischerzeugnisses oder pflanzenbasierten, insbesondere Calcium enthaltenden, Milchsubstitutmischerzeugnisses, ein Verfahren zur Herstellung eines solchen Erzeugnisses unter Verwendung einer vorgenannten Zusammensetzung sowie ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, erhältlich nach diesem Verfahren. Die Erfindung betrifft auch ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, die jeweils eine vorgenannte Zusammensetzung enthalten. The present invention relates to the use of a low-esterified gelling calcium pectinate as a gelling agent and/or stabilizer for producing a composition for a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium. The composition contains an ingredient selected from the group consisting of fruit, vegetable, cocoa, chocolate, nut, nut-like fruit, and mixtures thereof. The invention also relates to a method for producing a composition of this type and to a composition obtainable by means of said method, comprising an aforementioned ingredient and the low-esterified gelling calcium pectinate. The invention additionally relates to the use of an aforementioned composition as a semifinished product for producing a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which contains an aforementioned ingredient, to a method for producing a product of this type using an aformentioned composition, and to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which is obtainable by means of said method. The invention further relates to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, each containing an aforementioned composition. La présente invention concerne l'utilisation d'un pectinate de calcium gélifiant faiblement estérifié en tant que gélifiant et/ou stabilisant pour la production d'une composition destinée à un produit laitier mixte ou à un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium. La composition comprend un ingrédient choisi dans le groupe constitué par les fruits, les légumes, le cacao, le chocolat, les noix, les fruits de type noix et des mélanges de ceux-ci. L'invention concerne en outre un procédé de production d'une telle composition ainsi qu'une composition pouvant être obtenue par ce procédé, comprenant un ingrédient susmentionné et le pectinate de calcium gélifiant faiblement estérifié. L'invention concerne en outre l'utilisation d'une composition susmentionnée en tant que produit semi-fini pour la production d'un produit laitier mixte ou d'un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium, contenant un ingrédient susmentionné, un procédé de production d'un tel produit utilisant une composition susmentionnée ainsi qu'un produit laitier mixte et un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium, pouvant être obtenus par ce procédé. L'invention concerne également un produit laitier mixte et un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium, contenant respectivement une composition susmentionnée.</description><language>eng ; fre ; ger</language><subject>CHEMISTRY ; COMPOSITIONS BASED THEREON ; COMPOSITIONS OF MACROMOLECULAR COMPOUNDS ; DAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER, CHEESE ; DERIVATIVES THEREOF ; FOODS OR FOODSTUFFS ; FOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BYSUBCLASSES A23B - A23J ; HUMAN NECESSITIES ; MAKING THEREOF ; METALLURGY ; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES ; ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS ; POLYSACCHARIDES ; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL ; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP ; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OFNUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT ; THEIR TREATMENT, NOT COVERED BY OTHER CLASSES</subject><creationdate>2022</creationdate><oa>free_for_read</oa><woscitedreferencessubscribed>false</woscitedreferencessubscribed></display><links><openurl>$$Topenurl_article</openurl><openurlfulltext>$$Topenurlfull_article</openurlfulltext><thumbnail>$$Tsyndetics_thumb_exl</thumbnail><linktohtml>$$Uhttps://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&amp;date=20220210&amp;DB=EPODOC&amp;CC=WO&amp;NR=2022029001A1$$EHTML$$P50$$Gepo$$Hfree_for_read</linktohtml><link.rule.ids>230,308,776,881,25542,76289</link.rule.ids><linktorsrc>$$Uhttps://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&amp;date=20220210&amp;DB=EPODOC&amp;CC=WO&amp;NR=2022029001A1$$EView_record_in_European_Patent_Office$$FView_record_in_$$GEuropean_Patent_Office$$Hfree_for_read</linktorsrc></links><search><creatorcontrib>RENTSCHLER, Christine</creatorcontrib><creatorcontrib>WEILER, Ruben</creatorcontrib><creatorcontrib>GROSS, Dündar</creatorcontrib><title>CALCIUM PECTINATE FOR USE AS A GELLING AGENT AND/OR STABILIZER IN COMPOSITIONS FOR MILK PRODUCTS AND MILK SUBSTITUTE PRODUCTS</title><description>Die vorliegende Erfindung betrifft die Verwendung eines niederveresterten gelierenden Calciumpektinats als Geliermittel und/oder Stabilisator zur Herstellung einer Zusammensetzung für ein Milchmischerzeugnis oder ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis. 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Die Erfindung betrifft auch ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, die jeweils eine vorgenannte Zusammensetzung enthalten. The present invention relates to the use of a low-esterified gelling calcium pectinate as a gelling agent and/or stabilizer for producing a composition for a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium. The composition contains an ingredient selected from the group consisting of fruit, vegetable, cocoa, chocolate, nut, nut-like fruit, and mixtures thereof. The invention also relates to a method for producing a composition of this type and to a composition obtainable by means of said method, comprising an aforementioned ingredient and the low-esterified gelling calcium pectinate. The invention additionally relates to the use of an aforementioned composition as a semifinished product for producing a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which contains an aforementioned ingredient, to a method for producing a product of this type using an aformentioned composition, and to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which is obtainable by means of said method. The invention further relates to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, each containing an aforementioned composition. La présente invention concerne l'utilisation d'un pectinate de calcium gélifiant faiblement estérifié en tant que gélifiant et/ou stabilisant pour la production d'une composition destinée à un produit laitier mixte ou à un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium. La composition comprend un ingrédient choisi dans le groupe constitué par les fruits, les légumes, le cacao, le chocolat, les noix, les fruits de type noix et des mélanges de ceux-ci. L'invention concerne en outre un procédé de production d'une telle composition ainsi qu'une composition pouvant être obtenue par ce procédé, comprenant un ingrédient susmentionné et le pectinate de calcium gélifiant faiblement estérifié. L'invention concerne en outre l'utilisation d'une composition susmentionnée en tant que produit semi-fini pour la production d'un produit laitier mixte ou d'un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium, contenant un ingrédient susmentionné, un procédé de production d'un tel produit utilisant une composition susmentionnée ainsi qu'un produit laitier mixte et un produit mixte de substitution du lait à base végétale, contenant notamment du calcium, pouvant être obtenus par ce procédé. 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Die Erfindung betrifft auch ein Milchmischerzeugnis und ein pflanzenbasiertes, insbesondere Calcium enthaltendes, Milchsubstitutmischerzeugnis, die jeweils eine vorgenannte Zusammensetzung enthalten. The present invention relates to the use of a low-esterified gelling calcium pectinate as a gelling agent and/or stabilizer for producing a composition for a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium. The composition contains an ingredient selected from the group consisting of fruit, vegetable, cocoa, chocolate, nut, nut-like fruit, and mixtures thereof. The invention also relates to a method for producing a composition of this type and to a composition obtainable by means of said method, comprising an aforementioned ingredient and the low-esterified gelling calcium pectinate. The invention additionally relates to the use of an aforementioned composition as a semifinished product for producing a mixed milk product or a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which contains an aforementioned ingredient, to a method for producing a product of this type using an aformentioned composition, and to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, which is obtainable by means of said method. The invention further relates to a mixed milk product and a plant-based mixed milk substitute product, more particularly a plant-based mixed milk substitute product containing calcium, each containing an aforementioned composition. 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