PROCESS FOR OBTAINING GLYCAN EXTRACTS FROM APPLE POMACE, PROCESS FOR PRODUCING FUNCTIONALIZED GLYCANS, AND FUNCTIONALIZED GLYCAN THAT CAN BE PRODUCED BY THE PROCESS AND ITS USE

Die vorliegende Erfindung betrifft ein Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester, bei welchem eine Mischung umfassend Apfeltrester und Wasser bereitgestellt wird, die Mischung einer Extraktionsbehandlung unterzogen wird, bei welcher mindestens ein Glykan aus dem Apfeltrester in d...

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Hauptverfasser: MÖLLER, Annike, HANSTEIN, Stefan
Format: Patent
Sprache:eng ; fre ; ger
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creator MÖLLER, Annike
HANSTEIN, Stefan
description Die vorliegende Erfindung betrifft ein Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester, bei welchem eine Mischung umfassend Apfeltrester und Wasser bereitgestellt wird, die Mischung einer Extraktionsbehandlung unterzogen wird, bei welcher mindestens ein Glykan aus dem Apfeltrester in das Wasser extrahiert wird, so dass ein wässriger Glykan-Extrakt erhalten wird, der das mindestens eine Glykan enthält, mindestens ein Alkohol zu dem wässrigen Glykan-Extrakt hinzugegeben wird, wodurch ein fester Glykan-Extrakt ausgefällt wird, der das mindestens eine Glykan enthält, und der feste Glykan-Extrakt von der Flüssigkeit abgetrennt wird. Zudem betrifft die vorliegende Erfindung ein Verfahren zur Herstellung funktionalisierter Glykane, bei welchem zunächst mit dem Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester ein fester Glykan-Extrakt aus Apfeltrester gewonnen wird, der mindestens ein Glykan enthält, und danach das mindestens eine Glykan mit mindestens einem Amin zu mindestens einem funktionalisierten Glykan umgesetzt wird. Ferner betrifft die vorliegende Erfindung auch ein mit dem erfindungsgemäßen Verfahren herstellbares oder hergestelltes funktionalisiertes Glykan sowie dessen Verwendung. The present invention relates to a process for obtaining glycan extracts from apple pomace, wherein a mixture containing apple pomace and water is provided, the mixture is subjected to an extraction treatment during which at least one glycan is extracted from the apple pomace into the water so that an aqueous glycan extract is obtained that contains the at least one glycan, at least one alcohol is added to the aqueous glycan extract, thereby precipitating a solid glycan extract that contains the at least one glycan, and the solid glycan extract is removed from the liquid. The present invention further relates to a process for producing functionalized glycans, wherein first a solid glycan extract containing at least one glycan is obtained from the apple pomace by way of the process for obtaining glycan extracts, and then the at least one glycan is reacted with at least one amine to at least one functionalized glycan. The present invention also relates to a functionalized glycan that is or can be produced according the process of the invention, and to its use. L'invention concerne un procédé d'obtention d'extraits de glycane à partir de marc de pomme, procédé au cours duquel un mélange comprenant du marc de pomme et de l'eau est préparé, ce mélange est
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Zudem betrifft die vorliegende Erfindung ein Verfahren zur Herstellung funktionalisierter Glykane, bei welchem zunächst mit dem Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester ein fester Glykan-Extrakt aus Apfeltrester gewonnen wird, der mindestens ein Glykan enthält, und danach das mindestens eine Glykan mit mindestens einem Amin zu mindestens einem funktionalisierten Glykan umgesetzt wird. Ferner betrifft die vorliegende Erfindung auch ein mit dem erfindungsgemäßen Verfahren herstellbares oder hergestelltes funktionalisiertes Glykan sowie dessen Verwendung. The present invention relates to a process for obtaining glycan extracts from apple pomace, wherein a mixture containing apple pomace and water is provided, the mixture is subjected to an extraction treatment during which at least one glycan is extracted from the apple pomace into the water so that an aqueous glycan extract is obtained that contains the at least one glycan, at least one alcohol is added to the aqueous glycan extract, thereby precipitating a solid glycan extract that contains the at least one glycan, and the solid glycan extract is removed from the liquid. The present invention further relates to a process for producing functionalized glycans, wherein first a solid glycan extract containing at least one glycan is obtained from the apple pomace by way of the process for obtaining glycan extracts, and then the at least one glycan is reacted with at least one amine to at least one functionalized glycan. The present invention also relates to a functionalized glycan that is or can be produced according the process of the invention, and to its use. L'invention concerne un procédé d'obtention d'extraits de glycane à partir de marc de pomme, procédé au cours duquel un mélange comprenant du marc de pomme et de l'eau est préparé, ce mélange est soumis à un traitement par extraction au cours duquel au moins un glycane est extrait dans l'eau à partir du marc de pomme de manière à obtenir un extrait de glycane aqueux contenant le ou les glycane(s), au moins un alcool est ajouté à l'extrait de glycane aqueux, ce qui entraîne la précipitation d'un extrait de glycane solide contenant le ou les glycane(s), et l'extrait de glycane solide est séparé du liquide. Cette invention concerne en outre un procédé pour produire des glycanes fonctionnalisés, au cours duquel un extrait de glycane solide contenant au moins un glycane est tout d'abord obtenu au moyen du procédé d'obtention d'extraits de glycane à partir de marc de pomme, puis l'on fait réagir le ou les glycane(s) avec une amine pour obtenir au moins un glycane fonctionnalisé. 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Zudem betrifft die vorliegende Erfindung ein Verfahren zur Herstellung funktionalisierter Glykane, bei welchem zunächst mit dem Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester ein fester Glykan-Extrakt aus Apfeltrester gewonnen wird, der mindestens ein Glykan enthält, und danach das mindestens eine Glykan mit mindestens einem Amin zu mindestens einem funktionalisierten Glykan umgesetzt wird. Ferner betrifft die vorliegende Erfindung auch ein mit dem erfindungsgemäßen Verfahren herstellbares oder hergestelltes funktionalisiertes Glykan sowie dessen Verwendung. The present invention relates to a process for obtaining glycan extracts from apple pomace, wherein a mixture containing apple pomace and water is provided, the mixture is subjected to an extraction treatment during which at least one glycan is extracted from the apple pomace into the water so that an aqueous glycan extract is obtained that contains the at least one glycan, at least one alcohol is added to the aqueous glycan extract, thereby precipitating a solid glycan extract that contains the at least one glycan, and the solid glycan extract is removed from the liquid. The present invention further relates to a process for producing functionalized glycans, wherein first a solid glycan extract containing at least one glycan is obtained from the apple pomace by way of the process for obtaining glycan extracts, and then the at least one glycan is reacted with at least one amine to at least one functionalized glycan. 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Zudem betrifft die vorliegende Erfindung ein Verfahren zur Herstellung funktionalisierter Glykane, bei welchem zunächst mit dem Verfahren zur Gewinnung von Glykan-Extrakten aus Apfeltrester ein fester Glykan-Extrakt aus Apfeltrester gewonnen wird, der mindestens ein Glykan enthält, und danach das mindestens eine Glykan mit mindestens einem Amin zu mindestens einem funktionalisierten Glykan umgesetzt wird. Ferner betrifft die vorliegende Erfindung auch ein mit dem erfindungsgemäßen Verfahren herstellbares oder hergestelltes funktionalisiertes Glykan sowie dessen Verwendung. The present invention relates to a process for obtaining glycan extracts from apple pomace, wherein a mixture containing apple pomace and water is provided, the mixture is subjected to an extraction treatment during which at least one glycan is extracted from the apple pomace into the water so that an aqueous glycan extract is obtained that contains the at least one glycan, at least one alcohol is added to the aqueous glycan extract, thereby precipitating a solid glycan extract that contains the at least one glycan, and the solid glycan extract is removed from the liquid. The present invention further relates to a process for producing functionalized glycans, wherein first a solid glycan extract containing at least one glycan is obtained from the apple pomace by way of the process for obtaining glycan extracts, and then the at least one glycan is reacted with at least one amine to at least one functionalized glycan. 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