Sake Lees Fermented with Lactic Acid Bacteria Prevents Allergic Rhinitis-Like Symptoms and IgE-Mediated Basophil Degranulation

We tested the effect of oral administration of fermented sake lees with lactic acid bacteria (FESLAB) on a murine model of allergic rhinitis upon immunization and nasal sensitization with ovalbumin (OVA). We used Lactobacillus paracasei NPSRIk-4 (isolated from sake lees), and L. brevis NPSRIv-8 (fro...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Bioscience, biotechnology, and biochemistry biotechnology, and biochemistry, 2011-01, Vol.75 (1), p.140-144
Hauptverfasser: KAWAMOTO, Seiji, KANEOKE, Mitsuoki, OHKOUCHI, Kayo, AMANO, Yuichi, TAKAOKA, Yuki, KUME, Kazunori, AKI, Tsunehiro, YAMASHITA, Susumu, WATANABE, Ken-ichi, KADOWAKI, Motoni, HIRATA, Dai, ONO, Kazuhisa
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!