Some Properties of the Stem and Pollen Starches of Rice

Starch was isolated from rice stems, pollen and grain. The stem starches in all varieties were similar and their amylose contents were not correlated with those of the endosperm starches. However, the amylose content of the pollen starches reflected that of the endosperm starches. Einige Eigenschaft...

Ausführliche Beschreibung

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Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:Die Stärke 1984, Vol.36 (8), p.265-269
Hauptverfasser: Blakeney, A. B., Matheson, N. K.
Format: Artikel
Sprache:eng
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Beschreibung
Zusammenfassung:Starch was isolated from rice stems, pollen and grain. The stem starches in all varieties were similar and their amylose contents were not correlated with those of the endosperm starches. However, the amylose content of the pollen starches reflected that of the endosperm starches. Einige Eigenschaften der Stengel‐ und Pollenstärken von Reis. Aus Reisstengeln, ‐pollen und ‐körnern wurde Stärke isoliert. Die Stengelstärken aller Arten waren ähnlich und ihr Amylosegehalt hatte keine Beziehung zu den Endospermstärken. Dagegen war der Amylosegehalt der Pollenstärken dem der Endospermstärken ähnlich.
ISSN:0038-9056
1521-379X
DOI:10.1002/star.19840360803