Influence of monoacylglycerols on growth inhibition of micromycetes in vitro and on bread

The antifungal activity of monoacylglycerols with 8, 10 and 12 carbon chains (1-monocaprylin, 1-monocaprin and 1-monolaurin) against filamentous fungi isolated from contaminated bread (Penicillium piceum, Penicillium chrysogenum, Penicillium sp. and Monascus ruber) as well as against the selected mi...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Veröffentlicht in:European journal of lipid science and technology 2010-02, Vol.112 (2), p.173-179
Hauptverfasser: BUNKOVA, Leona, KREJCI, Jiří, JANIS, Rahula, KASPARKOVA, Vĕra, VLTAVSKA, Pavlína, KULENDOVA, Lucie, BUNKA, František
Format: Artikel
Sprache:eng
Schlagworte:
Online-Zugang:Volltext
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!